Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

<< <  … 5 6 7 8 9 10 11 …  > >>

Zadarska županija: Javni poziv za potpore iz područja ribarstva i marikulture za 2020. godinu

Preporuke mještanima vezano za pojavu divljači unutar granica naselja Kali

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: 15. Rujan 2020.
divljac-540.jpg
Poštovani mještani,
 
u posljednje vrijeme svjedočimo sve češćoj pojavi dolaska krupne divljači, osobito divljih svinja do rubno naseljenih dijelova mjesta Kali. Obično se divlje svinje mogu zamijetiti na granicama izgrađenog i neizgrađenog dijela naselja.
 
Ovime želimo upozoriti stanovnike da se ponašaju odgovorno te pridržavaju naputaka koncesionara lovišta na otoku Ugljanu.
 
U prvom redu treba izbjegavati bacanje bilo kakvih ostataka hrane u okolici kuća. U slučaju da se unutar dvorišta ili vrta ima kompostište potrebno ga je fizički zatvarati i ograditi.
 
Poznato je da divlje svinje imaju veliki radijus kretanja pa je prilikom noćne vožnje potrebno voziti oprezno jer krupna divljač često prelazi cestu. U slučaju naleta na krupnu divljač obavezno je pozvati policiju koja će izvršiti uviđaj, jer samo u tom slučaju koncesionar isplaćuje nastalu štetu.
 
Koncesionar se također obvezao izgraditi određeni broj hranilišta izvan naselja, te na taj način smanjiti njihov dolazak u naselja.
 
Načelnik Općine Kali
Marko Kolega, dr. med.

Odluka o izradi Operativnog programa za ribarstvo i akvakulturu RH za programsko razdoblje 2021.-2027.

Radno vrijeme Narodne knjižnice Kali

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 14. Rujan 2020.
knjiznica-radno-vrijeme-540.jpg
Narodna knjižnica Kali obavještava korisnike o novom, jesenskom radnom vremenu od dana 14. rujna 2020. godine

Odluka o izmjeni i dopunama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zadarske županije

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 10. Rujan 2020.
civilna_zastita_MUP-540px.jpg
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je 9. rujna 2020. godine, na prijedlog stožera civilne zaštite Zadarske županije, donio je
 
 
nastavno na 28. kolovoza 2020. godine donesenu 
 
Navedenom Odlukom rok primjene se produžuje do 1. studenog 2020. godine.

Uređenje parka branitelja domovine u Kalima

Kategorija: Projekti
Objavljeno: 4. Rujan 2020.
park_branitelja_EU_540.jpg
Početkom rujna 2020. godine započeli su građevinski radovi na projektu Uređenje parka branitelja domovine u Kalima, javne zelene površine od 662 m2 pored župne crkve sv. Lovre, Kali.
 
Radove i opremanje Parka branitelja u vrijednosti od 384.160,31 kuna s PDV-om izvodi Hripa d.o.o. Kali, trgovačko društvo za komunalnu djelatnost u vlasništvu Općine Kali. Ugovorni rok za izvođenje radova je 240 dana (8 mjeseci), od dana uvođenja u posao. Uslugu stručnog nadzora pruža Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Mandra Damir, Zadar.
 
Općini Kali je za ovaj projekt dodijeljen iznos potpore od 296.500,00 kuna putem LAG natječaja TO 2.1.1 Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a MARETA
 
Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija parka pored župne crkve Sv. Lovre u Kalima, koji je trenutno u zapuštenom stanju. Aktivnosti uključuju sadnju novih sadnica grmlja i stabala, uklanjanje postojećeg biljnog materijala, izgradnju igrališta za malu i veliku djecu s postavljanjem odgovarajućih igrala. Park će biti opremljen klupama i javnom rasvjetom, popločat će se staza kroz park, postaviti gumirana podloga na dječjem igralištu za malu i veliku za djecu te će se postaviti sustav navodnjavanja zelenih površina.
 

Državni zavod za statistiku provodi Popis poljoprivrede 2020.

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 4. Rujan 2020.
popis-poljoprivrede-540.jpg
Državni zavod za statistiku provodi Popis poljoprivrede - opsežno statističko istraživanje kojim se u redovitim intervalima provode sve statističke aktivnosti koje omogućuju integraciju informacija o broju poljoprivrednih gospodarstava, njihovoj strukturi, metodama poljoprivredne proizvodnje, mjerama potpore za ruralni razvoj, poljoprivredno-okolišnim aspektima i drugim povezanim informacijama u RH za potrebe službene statistike.
 
Zavod će prve rezultate Popisa poljoprivrede objaviti do 30. studenoga 2020., a konačne rezultate najkasnije do 31. prosinca 2021.
 
Više informacija na web stranici:

<< <  … 5 6 7 8 9 10 11 …  > >>