Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

<< <   1    2    3    4    5    6  

Načelnik Duško Vidov potpisao Sporazum o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća građana

Objavljeno: 1. Veljača 2015.
sporazum_socijalno_mspm_zd_1_2015.jpg
U petak 30. siječnja je u Maloj vijećnici Grada Zadra upriličeno potpisivanje Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti između Ministartva socijalne politike i mladih RH i Grada Zadra, Grada Biograda na moru te općina Kali, Sv. Filip i Jakov i Pakoštane

U ime Vlade RH, Sporazum je potpisala ministrica socijalne politike i mladih i podpredsjednica Vlade Milanka Opačić, a u ime Općine Kali načelnik Duško Vidov. Time se i Općina Kali pridružila gradovima i općinama potpisnicima Sporazuma kojih je sada u Hrvatskoj ukupno 51.

-Ove mjere Vlade RH usmjerene su na najugorženije socijalne kategorije. Riječ je o gotovo nenaplativim potraživanjima, starijima od godinu dana, a neki i po nekoliko godina. Ta su potraživanja gotovo nenaplativa, jer su ti građani korisnici socijalnih naknada, žive na egzistencijskom minimumu i na granici siromaštva, rekla je ovom prigodom ministrica Opačić.

U Zadarskoj županiji trenutačno je 1711 korisnika zajamčene minimalne naknade od čega najviše korisnika - 1100 živi u gradu Zadru.

Sporazum je u ime Grada Zadra potpisao gradonačelnik Božidar Kalmeta, u ime Grada Biograda na moru  zamjenik gradonačelnika, Marijan Stopfler, u ime Općine Kali, načelnik Duško Vidov, Općine Pakoštane, načelnik Milivoj Kurtov i Općine Sv.Filip i Jakov, načelnik Zoran Pelicarić.
 
pdf icon

(dokument možete pogledati u Vašem pregledniku ili ga preuzeti na računalo)

Održana prezentacija idejnog rješenja za uvale Mul i Batalaža

Objavljeno: 19. Siječanj 2015.
prezentacija-mul_batalaza_17_01_2014.jpg

U općinskoj vijećnici je u subotu 17. siječnja održana prezentacija arhitektonsko-urbanističkog i prometnog rješenja za uvale Mul i Batalaža. Idejno rješenje izradila je tvrtka Obala d.o.o. iz Splita, a nakon održane prezentacije i saslušanih komentara mještana rješenje će se doraditi od strane projektanta. Prezentaciju je vodio direktor tvrtke Obala d.o.o., dr.sc. Goran Vego dipl.ing.građ. i njegov suradnik Davor Hauptmann, dipl. ing. arh.

Predmet projektnog zadatka za uvalu Batalaža bila je izrada idejnog rješenja uređenja obalnog pojasa uvale Batalaža, i to pojedinih zona kako za područje uvale Batalaža ukupne površine partera cca 6.000 m2 i građevine s amfiteatrom površine cca 1.200 m2.

Predmet projektnog zadatka za uvalu Mul bila je izrada idejnog rješenja uređenja dijela i luke Kali (Mul), ukupne povrsine cca 2.500 m2. ldejno rješenje predvidjet će dogradnju postojećeg lukobrana sa svrhom poboljšanja zaštite postojećeg lučkog akvatorija, prometno rješenje situacije u dnu uvale oko građevine i istezališta te sanaciju postojećeg gata.

Predmetna idejna rješenja sadržavaju: - Opise rješenja u kojem se sagledavaju mogući zahvati i kapaciteti,  - Analizu vjetrovalne klime, sve u funkciji provjere novog postojećeg stanja, uz planiranje i koncipiranje pomorsko građevinskih objekata na predmetnim lokacijama.

Prema prezentiranom idejnom rješenju u luci Batalaža dobilo bi se ukupno 57 novih vezova za brodove od 6,5 do 13,5 metara duljine. U luci Mul dobilo bi se 9 novih vezova u unutarnjem zaštićenom dijelu akvatorija, te 21 vez u vanjskom nezaštićenom akvatoriju, tj. ukupno 30 novih vezova.


Sa prezentacije: tlocrti i 3D prikazi (GALERIJA)

 

Prezentacija u Powerpointu - link (vel. 85MB):

https://drive.google.com/file/d/0B55G82samWo_MjVkSFo1dXh3ZkU/view?usp=sharing

Potpisan ugovor o izdavanju znanstvene monografije o Kalima

Objavljeno: 6. Studeni 2014.
ugovor_monografija_3_11_2014.jpg
Rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Ante Uglešić i načelnik Općine Kali dipl. ing. Duško Vidov u ponedjeljak, 3. studenog 2014. godine potpisali su ugovor o pripremi izdavanja znanstvene monografije o Kalima.
 
Predviđeno je da će u znanstvenoj monografiji biti objavljena poglavlja u kojima će biti razmotreni prirodoslovni, humanistički, društveni i gospodarski aspekti razvitka mjesta Kali na otoku Ugljanu.
 
Kali su mjesto sa bogatom poviješću i kulturnom baštinom, međutim trenutno je malo pisanih, javno objavljenih materijala o toj baštini. Znanstvenici sa zadarskog sveučilišta i ostali pozvani autori trebali bi to promijeniti izdavanjem monografije koja se planira završiti do kolovoza 2016. U njoj će biti objedinjeni prilozi sa znanstvenog skupa koji će se održati 2015. te znanstvenog skupa "O prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Kali" koji je održan u Kalima 1999. prigodom obilježavanja 700. obljetnice prvoga poznatog spomena Kali.
 
Znanstveni skup o Kalima održat će se početkom kolovoza 2015. godine, a cilj je skupa razmotriti sve relevantne prirodoslovne, humanističke, društvene i gospodarske aspekte razvitka Kali koji bi mogli pridonijeti osmišljavanju budućega razvoja te razmjerno male, ali u regionalnom i nacionalnom pogledu značajne otočne cjeline – navodi prof. dr. sc. Josip Faričić iz organizacijskog odbora monografije.
 
foto: www.unizd.hr

U tijeku izgradnja pristupne rampe Općinskom domu za osobe s invaliditetom

Objavljeno: 4. Listopad 2014.
rampa_23_09_14m.jpg
Početkom rujna započela je izgradnja pristupne rampe Općinskom domu u Kalima za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti. Rampa će po završetku povezivati gornji pristupni put općinskog Trga Marnjiva sa terasom ispred narodne knjižnice, odnosno prvim katom općinske zgrade.

Osobma s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti tako će biti olakšan pristup sadržajima općinskog doma koji se nalaze na prvom katu zgrade, dok se u budućnosti planira ugradnja dizala koje će povezivati prvi i drugi kat, čime bi se sve javne usluge i sadržaji u općinskom domu učinili pristupačnim. Projekt rampe izradio je arhitekt Bogdan Marov iz arhitektonskog studija Rene iz Zadra.

Ukupna vrijednost radova iznosi 135 tisuća kuna, izvođač je građevinski obrt Tomislav Vidov, a svi radovi uključujući završno postavljanje ograde od inoksa trebali bi biti gotovi do kraja listopada.

Radove sa s iznosom od 60 tisuća kuna sufinancira Ministarstvo branitelja.

Obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske

Objavljeno: 24. Lipanj 2014.