Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

<< <  … 7 8 9 10 11 12 13 …  > >>

Stožer civilne zaštite Općine Kali o potvrđenim slučajevima zaraze koronavirusom Covid-19 u Kalima

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: 24. Kolovoz 2020.
stozer_CZ_Kali_540.jpg
Stožer civilne zaštite Općine Kali obavještava građane da je s danom 24.08.2020. u Općini Kali službeno potvrđeno ukupno dva slučaja zaraze koronavirusom Covid-19 osoba s područja Općine Kali.
 
Radi se o aktivnim slučajevima dviju povezanih osoba čiji su svi nedavni bliski kontakti utvrđeni, a ovisno o procjeni zadarskih epidemiologa kontaktima su izdane upute za samoizolaciju i testiranje. Stožer civilne zaštite Općine Kali zato je u stalnom kontaktu s ambulantama opće medicine u Općini Kali, Zavodom za javno zdravstvo Zadar te Stožerom civilne zaštite Zadarske županije.
 
Stoga pozivamo mještane i goste koji borave u Općini Kali na dodatan oprez i poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od Stožera Civilne zaštite RH, kao i svih nedavnih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 
Sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr
 
Osim mjera Stožera Civilne zaštite RH koje vrijede za područje cijele države, trenutno u Općini Kali nema na snazi posebnih epidemioloških mjera za lokalno područje Općine Kali.
 
Stožer civilne zaštite Općine Kali u narednim će danima putem službene internetske stranice Općine Kali obavještavati građane o epidemiološkoj situaciji u Kalima, informirati ukoliko se pojave novi slučajevi zaraze te izdati dodatna upozorenja ukoliko bude potrebno. Molimo također građane da ne šire neprovjerene informacije o broju i identitetu oboljelih osoba koje ne pridonose borbi protiv koronavirusa.
 
Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.
 
Također, ne stigmatizirajmo oboljele, virus nije opravdanje za diskriminaciju. Ostanimo solidarni i udruženi u borbi protiv virusa.
 
NAČELNIK STOŽERA 
CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE KALI
Marko Kolega, dr. med.

U Kalima otežana vodoopskrba u srijedu, 26. kolovoza 2020.

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 24. Kolovoz 2020.
vodovod-doo-540.jpg
Zbog oštećenja magistralnog cjevovoda na otoku Ugljanu, dana 26.08.2020. (srijeda) u vremenu od 07:00h do 12:00h, bez vode biti će potrošači u Preku, Kukljici, Sutomišćici i Poljani, dok će istovremeno biti otežana vodoopskrba u Kalima i Lamjani.
 
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Kalima, i to na križanju ul. Mul i ul. Sv. Lovre, te na križanju Obale kaljskih ribara i pomoraca i Puta Batalaže.
 
VODOVOD d.o.o. za usluge opskrbe pitkom vodom, Zadar

Hripa d.o.o.: Natječaj za radno mjesto pomoćni radnik

Kategorija: NATJEČAJI
Objavljeno: 24. Kolovoz 2020.
hripa-doo-540.jpg
Mjesto rada: Kali, Broj traženih radnika: 1, Vrsta zaposlenja: Na određeno vrijeme, do povrataka djelatnika sa bolovanja
pdf icon

(dokument možete pogledati u Vašem pregledniku ili ga preuzeti na računalo)

Strateški razvojni program Općine Kali 2018.-2023.

Kategorija: Strateški planovi
Objavljeno: 20. Kolovoz 2020.
strateski-razvojni-program-EU.jpg
pdf icon

(dokument možete pogledati u Vašem pregledniku ili ga preuzeti na računalo)

pdf icon

(dokument možete pogledati u Vašem pregledniku ili ga preuzeti na računalo)

Na pet lokacija u Kalima postavljene WiFi4EU točke besplatnog pristupa internetu

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 17. Kolovoz 2020.
wifi4eu-540.jpg
WiFi4EU je inicijativa Europske Komisije kojom se osigurava visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za wi-fi na javnim prostorima, kao što su parkovi, trgovi, uprave, javne zgrade itd.
 
Na drugom natječaju u sklopu europske inicijative WiFi4EU, Općini Kali dodijeljen je voucher vrijednosti od 15.000 eura. Dodijeljenim sredstvima Općina Kali je postavila besplatnu bežičnu Internet mrežu na javnim prostorima.
 
Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava (Grant agreement) je s Agencijom - Innovation and Networks Executive Agency (INEA) potpisan dana 19. lipnja 2019. godine. Općina Kali je 2. ožujka 2020. godine za instalaciju WiFi4EU mreže odabrala tvrtku Retis informatika d.o.o. iz Zadra koja je tijekom lipnja i srpnja izvršila isporuku Wi-Fi opreme i instaliranje bežičnog interneta prema uvjetima natječaja WIFI4EU.
 
U srpnju 2020. godine pušten je u rad besplatni WIFI pristup internetu za sve mještane i posjetitelje općine Kali u okviru projekta WIFI4EU.
 
Besplatan internet minimalne zajamčene brzine preuzimanja od 30 Mbps dostupan je na pet lokacija u mjestu Kali:
 
1. Općina Kali, Trg Marnjiva 23 (središnja točka)
2. Ambulante hitne medicine i dr. "Vodopad", Put Vele Luke 6
3. Ured Turističke zajednice Općine Kali, Ulica sv. Lovre 2
4. Luka Batalaža, "Srdela Snack", Put Batalaže 25
5. Plaža Batalaža/Artina, Ul. kaljskih ribara i pomoraca 46

Obavijest o suzbijanju odraslih oblika komaraca, 14./15.08.2020.

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 14. Kolovoz 2020.
dezinsekcija_540.jpg
Djelatnici tvrtke CIKLON d.o.o. za sanitarnu zaštitu čovjekove okoline, Zadar provesti će mjere suzbijanja odraslih oblika komaraca (adulticidne dezinsekcije) na području Općine Kali:
 
s petka na subotu, 14.08./15.08. 2020. godine
 
Suzbijanje komaraca obaviti će se metodom hladnog orošavanja uz uporabu stroja koji aplicira kapljice insekticida u ULV spektru, čime se postiže bolje prekrivanje prostora i veća efikasnost.
 
Koristit će se preparat na bazi sintetskog piretrina (buhača), a.t. permetrin, piperonilbutoksid, S-bioaletrin niske toksičnosti za ljude i toplokrvne životinje. Formulacijski sistem osigurava evaporaciju vode iz kapljica spreja, produžujući tako korisno vrijeme djelovanja insekticida.
 
Isto tako molimo cijenjeno građanstvo da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, posudama za cvijeće i sl. Na taj način postići će se sveobuhvatnost u suzbijanju komaraca, a time i mirnije noći.

Odluka o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi"

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 13. Kolovoz 2020.
civilna_zastita_MUP-540px.jpg
S obzirom na razvoj epidemiološke situacije i provedenu analizu načina širenja bolesti COVID-19 Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 13.08.2020. je donio Odluku o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi".
 
Navedenom odlukom ograničeno je radno vrijeme ugostititeljskih objekata iz kategorije "Barovi", kao što su noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl. koji smiju raditi najduže do 24 sata.
 
Navedena nužna mjera počinje se primjenjivati od 14. kolovoza i bit će u primjeni 10 dana kada će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, odlučiti o potrebi uvođenja dodatnih mjera.

<< <  … 7 8 9 10 11 12 13 …  > >>