Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

Dan Općine Kali: Uskoro izgradnja ribarske luke Vela Lamjana i projekt aglomeracije Preko-Kali

Objavljeno: 13. Kolovoz 2018.
Fotografija: urednik2018/dan_opcine_2018_540px.jpg
Sažetak:
Svečanom sjednicom u četvrtak Općinskog vijeća održanom 9. kolovoza obilježen je Dan općine Kali. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Vijeća Lovre Vidov, da bi o razvojnim programima govorio načelnik općine Marko Kolega. On je uz ribarstvo, po kojemu je mjesto Kali nadaleko poznato, posebno naglasio važnost razvoja infrastrukture, prije svega vodovoda i odvodnje, na čemu se već uvelike radi projektom 'Aglomeracija Preko - Kali'.

Detaljno:
"Ukupna vrijednost projekta 'Aglomeracija Preko - Kali' je veća od 150 milijuna kuna, te je u visokoj fazi realizacije. To je projekt na kojem radimo godinama u suradnji s Općinom Preko i očekujemo potpisivanje ugovora o financiranju tijekom prvog kvartala iduće godine. Izgradnja će se u najvećoj mjeri financirati europskim sredstvima, a rješavanje problematike vodovoda i odvodnje od vitalnog je značaja za naše stanovnike, ali i dodatan zamašnjak za razvoj turizma", poručio je Kolega posebno istaknuvši odličnu suradnju svih otočnih načelnika, kao i dobar te partnerski odnos sa Zadarskom županijom.
 
Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je da je Zadarska županija predvodnik ribarstva i marikulture u Hrvatskoj, a da veliku zaslugu u tome imaju Kaljani sa svojom ribarskom flotom koja je najveća na Jadranu, ali i kao pioniri uzgoja tune u Hrvatskoj. Posebno je naglasio važnost izgradnje dviju ribarskih luka na području naše županije, u Gaženici te u uvali Vela Lamjana u Kalima vrijednih oko 60 milijuna kuna.

Povratak