Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

Potpisan Ugovor za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji CGO Biljane Donje

Objavljeno: 8. Travanj 2019.
Fotografija: urednik2019/fzoeu_ugovor_zd_2019.jpg
Sažetak:
CGO Biljane Donje obuhvaća područje na kojem živi oko 195 tisuća stanovnika, odnosno područje Zadarske i dijela Ličko- senjske županije.
 
U Zadru je u petak 5. travnja 2019. godine svečano potpisan Ugovor za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje.
 
Ugovor su potpisali Dino Perović ispred tvrtke naručitalja, Eko d.o.o. i Janez Škrabec ispred odabranog ponuditelja.
 
Ugovor čija je vrijednost 368.492.963,75 kn jedan je od sedam podugovora u sklopu projekta CGO Biljane Donje, a ujedno je i najvrijedniji.

Detaljno:
„Danas krećemo u izgradnju trećeg centra za gospodarenje otpadom u Republici Hrvatskoj. Nakon duže pauze napravili smo značajan korak u cilju uspostave cjelovitog, učinkovitog sustava gospodarenje otpadom" rekao je ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić dodavši kako će tijekom ove godine biti potpisani novi ugovori.
 
Radovi na projektiranju i izgradnji CGO Biljane Donje bit će gotovi sredinom 2022 godine. Kroz sljedećih 39 mjeseci projektirat će se i izgraditi postrojenje za mehaničko biološku obradu, kompostana, skladišta, reciklažno dvorište, kao i prilazne ceste i potrebne zgrade.
 
„Ovo je strateški projekt za nas" rekao je župan Zadarske županije Božidar Longin istaknuvši kako projekt CGO Biljane Donje podrazumijeva i izgradnju tri pretovarne stanice. „Pretovarne stanice Biograd, Gračac, Pag te Rakitovac/Gospić zasigurno će doprinijeti učinkovitijem gospodarenju otpadom" istaknuo je.
 
CGO Biljane Donje obuhvaća područje na kojem živi oko 195 tisuća stanovnika, odnosno područje Zadarske i dijela Ličko- senjske županije.
 
Izgradnjom CGO za nas će započeti potpuno novi, ekonomičan i suvremen sustav gospodarenja otpadom" rekao je gradonačelnik Zadra Branko Dukić. S njime se složio gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić koji je izrazio nadu da će dobrobiti ovoga projekta osjetiti ponajprije lokalno stanovništvo.
 
Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš posjetio je kako je pred korisnicima zahtjevan put do konačne realizacije projekta.
 
Na samom kraju, ministar Ćorić je pozvao građane na odvajanje otpada na kućnom pragu jer je to jedna od ključnih pretpostaviti učinkovitog gospodarenja otpadom. „Siguran sam da uz zalaganje svih dionika možemo dostići ciljeve koji su ispred nas, a naš glavni cilj je održavanje Lijepe naše lijepom" zaključio je.

Povratak