Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

<< <  … 115 116 117 118 119 120 121 …  > >>

Javna rasprava o prijedlogu urbanističkog plana uređenja Mala Lamjana (UPU-3)

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 9. Veljača 2015.

Temeljem stavka 3. članka 96., Zakona o prostornom uređenju (Narodne Novine br.: 153/13) i članka 46. Statuta Općine Kali (Službeni Glasnik Općine Kali br: 02/13, 6/14) Općinski načelnik Općine Kali, dana 02.02.2015 godine, objavljuje:


JAVNU RASPRAVU O PRIJEDLOGU URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA M. LAMJANA (UPU-3) U OPĆINI KALI

 

 

1. Objavljuje se javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja M. Lamjana u Općini Kali (UPU-3).

 

2. Javni uvid u prijedlog Urbanističkog plana uređenja M. Lamjana (UPU-3) organizira se u vremenu od 12.02.2015. godine zaključno do 16. 03. 2015. godine u Općinskom domu Kali, Trg Marnjive 23, II. kat (vijećnica) svakog radnog dana od 8,00 sati do 15,00 sati.

 

3. Javno izlaganje održati će se dana 20. 02.2015. godine u 13,00 sati u Općinskom domu  Kali, Trg Marnjive 23, 23272 Kali.

 

4. Pisana očitovanja, mišljenja, prijedlozi i primjedbe na prijedlog Urbanističkog plana uređenja M. Lamjana  mogu se upisati u knjigu primjedbi za vrijeme trajanja javnog uvida ili se mogu dati u pisanom obliku te dostavljati najkasnije do zaključno  17. 03.2015. godine nakon isteka roka javnog uvida (naslovljenog na adresu: Jedinstveni upravni odjel, Općina Kali, Trg Marnjive 23, Kali, sa naznakom: »primjedbe na prijedlog Urbanističkog plana uređenja M. Lamnjana (UPU-3)»

 

Prijedlozi i primjedbe koji nisu dostavljeni u roku ili nisu čitljivo napisani, ne moraju se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi.

 

Općinski načelnik:
Duško Vidov
 
 Prilozi:
 
 
pdf icon

(dokument možete pogledati u Vašem pregledniku ili ga preuzeti na računalo)

Program Kualjskih maškara: 6.-8. veljače

Kategorija: Događanja
Objavljeno: 6. Veljača 2015.
kualjske_maskare_2015-002.jpg
Kualjske maškare 2015. počinju u petak 6. veljače, a traju do kraja vikenda, odnosno završavaju u nedjelju 8. veljače. Kao i prijašnjih godina, program će biti ispunjen od prvog do posljednjeg dana.
 
Maškare će započeti otvaranjem na Domu danas u 14 sati, nakon čega slijedi vesela povorka po mjestu predvođena ovogodišnjim krnevalom "Stuari Mluadi". Okupljene posjetitelje očekuje kuhanje fažola. Navečer slijedi maškarani ples uz grupu Fortunal s početkom u 21 sat.
 
Subota počinje okupljanjem na Domu, također u 14 sati, slijedi velika povorka po mjestu, a navečer od 21 sat okupljene će zabavljati Danijela Martinović. Točno u ponoć biti će podjela nagrada za najbolje maske.
 
U nedjelju su na programu okupljanje na Domu u 14 sati, kuhanje jumbo brudeta, dječje maškare i podjela nagrada, osuda i paljenje krnevala. Za zabavu navečer pobrinut će se D.J.

Načelnik Duško Vidov potpisao Sporazum o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća građana

Kategorija: Događanja
Objavljeno: 1. Veljača 2015.
sporazum_socijalno_mspm_zd_1_2015.jpg
U petak 30. siječnja je u Maloj vijećnici Grada Zadra upriličeno potpisivanje Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti između Ministartva socijalne politike i mladih RH i Grada Zadra, Grada Biograda na moru te općina Kali, Sv. Filip i Jakov i Pakoštane

U ime Vlade RH, Sporazum je potpisala ministrica socijalne politike i mladih i podpredsjednica Vlade Milanka Opačić, a u ime Općine Kali načelnik Duško Vidov. Time se i Općina Kali pridružila gradovima i općinama potpisnicima Sporazuma kojih je sada u Hrvatskoj ukupno 51.

-Ove mjere Vlade RH usmjerene su na najugorženije socijalne kategorije. Riječ je o gotovo nenaplativim potraživanjima, starijima od godinu dana, a neki i po nekoliko godina. Ta su potraživanja gotovo nenaplativa, jer su ti građani korisnici socijalnih naknada, žive na egzistencijskom minimumu i na granici siromaštva, rekla je ovom prigodom ministrica Opačić.

U Zadarskoj županiji trenutačno je 1711 korisnika zajamčene minimalne naknade od čega najviše korisnika - 1100 živi u gradu Zadru.

Sporazum je u ime Grada Zadra potpisao gradonačelnik Božidar Kalmeta, u ime Grada Biograda na moru  zamjenik gradonačelnika, Marijan Stopfler, u ime Općine Kali, načelnik Duško Vidov, Općine Pakoštane, načelnik Milivoj Kurtov i Općine Sv.Filip i Jakov, načelnik Zoran Pelicarić.
 
pdf icon

(dokument možete pogledati u Vašem pregledniku ili ga preuzeti na računalo)

Održana prezentacija idejnog rješenja za uvale Mul i Batalaža

Kategorija: Događanja
Objavljeno: 19. Siječanj 2015.
prezentacija-mul_batalaza_17_01_2014.jpg

U općinskoj vijećnici je u subotu 17. siječnja održana prezentacija arhitektonsko-urbanističkog i prometnog rješenja za uvale Mul i Batalaža. Idejno rješenje izradila je tvrtka Obala d.o.o. iz Splita, a nakon održane prezentacije i saslušanih komentara mještana rješenje će se doraditi od strane projektanta. Prezentaciju je vodio direktor tvrtke Obala d.o.o., dr.sc. Goran Vego dipl.ing.građ. i njegov suradnik Davor Hauptmann, dipl. ing. arh.

Predmet projektnog zadatka za uvalu Batalaža bila je izrada idejnog rješenja uređenja obalnog pojasa uvale Batalaža, i to pojedinih zona kako za područje uvale Batalaža ukupne površine partera cca 6.000 m2 i građevine s amfiteatrom površine cca 1.200 m2.

Predmet projektnog zadatka za uvalu Mul bila je izrada idejnog rješenja uređenja dijela i luke Kali (Mul), ukupne povrsine cca 2.500 m2. ldejno rješenje predvidjet će dogradnju postojećeg lukobrana sa svrhom poboljšanja zaštite postojećeg lučkog akvatorija, prometno rješenje situacije u dnu uvale oko građevine i istezališta te sanaciju postojećeg gata.

Predmetna idejna rješenja sadržavaju: - Opise rješenja u kojem se sagledavaju mogući zahvati i kapaciteti,  - Analizu vjetrovalne klime, sve u funkciji provjere novog postojećeg stanja, uz planiranje i koncipiranje pomorsko građevinskih objekata na predmetnim lokacijama.

Prema prezentiranom idejnom rješenju u luci Batalaža dobilo bi se ukupno 57 novih vezova za brodove od 6,5 do 13,5 metara duljine. U luci Mul dobilo bi se 9 novih vezova u unutarnjem zaštićenom dijelu akvatorija, te 21 vez u vanjskom nezaštićenom akvatoriju, tj. ukupno 30 novih vezova.


Sa prezentacije: tlocrti i 3D prikazi (GALERIJA)

 

Prezentacija u Powerpointu - link (vel. 85MB):

https://drive.google.com/file/d/0B55G82samWo_MjVkSFo1dXh3ZkU/view?usp=sharing

Objavljen Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere “Privremena obustava ribolovnih aktivnosti“

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 19. Siječanj 2015.
Ministarstvo poljoprivrede je objavilo Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere 1.2. "Privremena obustava ribolovnih aktivnosti" koja se provodi u okviru Operativnog programa za ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2007. - 2013., tj. sufinancira se sredstvima iz Europskog fonda za ribarstvo i nacionalnog proračuna.
 
Potpora u okviru ove mjere podrazumijeva dodjelu naknade korisnicima koji su obuhvaćeni ograničenjem obavljanja gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom, a koje je započelo 15. siječnja 2015. godine u 12:00 sati i traje do 31. siječnja 2015. godine 12:00 sati i primjenjuje se u cijelom ribolovnom moru Republike Hrvatske.
 
Točnije, pravo na naknadu za privremenu obustavu ribolovnih aktivnosti mogu ostvariti ovlaštenici povlastica i preko ovlaštenika povlastica članovi posade ribarskog plovila koje je predmet ovog ograničenja, ako zadovoljavaju uvjete i kriterije propisane Pravilnikom.
 
Korisnik tijekom perioda privremene obustave ribolovne aktivnosti ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost, te ribarsko plovilo mora biti vezano u luci. Iznimno, korisnik uslijed nepredviđenih okolnosti ili više sile ili u cilju remonta ribarskog plovila, može premjestiti ribarsko plovilo, ali uz prethodno pribavljeno odobrenje Uprave ribarstva.
 
Za svu administrativnu i tehničku pomoć oko podnošenja prijava i zahtjeva na raspolaganju su djelatnici Uprave ribarstva, Područnih jedinca, a detaljni kontakti dostupni su na web adresi Uprave ribarstva.

Od 1. siječnja povlašteni pomorski prijevoz samo uz otočnu iskaznicu

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 29. Prosinac 2014.
Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava sve otočane, korisnike javnog linijskog pomorskog prometa, da od 1. siječnja 2015. godine počinje s radom informatički sustav evidencije otočnih prava (SEOP), te će se pravo na povlašteni prijevoz ostvarivati isključivo temeljem otočnih iskaznica za osobe, te iskaznica i vinjeta za vozila.
 
Kako bi se omogućilo pravodobno izdavanje iskaznica Agencija poziva sve zainteresirane, koji to još nisu učinili, da zahtjeve podnesu što prije. Zahtjevi se podnose na prodajnim mjestima brodara Jadrolinija.
 
Za otočnu iskaznicu za putnika, koja se izdaje besplatno, potrebno je dostaviti ispunjen zahtjev, jednu fotografiju (dimenzija 34 mm x 45 mm - kao za osobnu iskaznicu ili putovnicu), original osobne iskaznice na uvid dok za maloljetno dijete zahtjev podnosi roditelj.
 
Za iskaznicu/vinjetu za vozila, čija izrada se naplaćuje 80 kuna, potrebno je dostaviti ispunjen zahtjev, prometnu dozvolu na uvid, original osobne iskaznice podnositelja zahtjeva na uvid te kopiju potvrde o uplati.
 
Podsjećamo da pravo na besplatni prijevoz ostvaraju učenici, studenti, umirovljenici i osobe starije od 65 godina koji imaju prebivalište na otoku, a pravo na otočni popust sve ostale osobe s prebivalištem na otocima. Pravo na povlašteni prijevoz imaju i vozila u vlasništvu otočana ili pravnih osoba, odnosno vlasnika obrta sa sjedištem na otoku, ili korisnika leasinga.
 

Agencija za obalni linijski pomorski promet

<< <  … 115 116 117 118 119 120 121 …  > >>