Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

Na Dan državnosti svečano otvoren novoprošireni dječji vrtić

Objavljeno: 25. Lipanj 2016.
Fotografija: urednik2016/djecji_vrtic_otvorenje_25_06_2016.jpg
Sažetak:
U Kalima je na Dan državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja 2016. u 10 sati svečano otvoren novoprošireni objekt dječjeg vrtića "Srdelica".
 
Od rujna 2016. i početka nove pedagoške godine predviđen je početak programa dječjih jaslica i cjelodnevnog boravka za djecu, uz zapošljavanje dodatnog osoblja.
 
Građevinski radovi na projektu dogradnje dječjeg vrtića "Srdelica" započeli su u lipnju 2015. godine, uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU). Radove je izvela zadarska tvrtka Tehma d.o.o. po projektu zadarskog arhitekta Bogdana Marova.

Detaljno:
MRRFEU je za projekt dogradnje i opremanja dječjeg vrtića Kali izdvojilo 950 tisuća kuna, dok je Općina Kali izdvojila oko 350 tisuća kuna, za cjelokupnu investiciju dogradnje i opremanja u iznosu od 1,3 milijuna kuna. U sklopu projekta izgrađen je i opremljen novi prizemni aneks površine 133 m2 uz postojeću, staru zgradu vrtića. Pored tih radova potpuno je obnovljeno i igralište i okoliš dječjeg vrtića. Postavljene su i nove vanjske sprave za igru, te nova gumirana podloga igrališta. U opremanje vrtića bili su se uključili su i donatori - gospodarski subjekti s područja Općine Kali.
 
Početkom svibnja 2016. novi ankeks dječjeg vrtića dobio je i uporabnu dozvolu, a početkom ovog mjeseca krenulo se s probnim radom.
 
Od rujna 2016. i početka nove pedagoške godine predviđen je početak programa dječjih jaslica i cjelodnevnog boravka za djecu, naravno uz zapošljavanje dodatnog osoblja.
 
Iako su Kali najbrojnije naselje na zadarskim otocima, dosad dječji vrtić "Srdelica" Kali nije nudio te mogućnosti. Budući da su Kali mjesto u razvoju u kojoj se sve više traži i potiče zapošljavanje žena, nužno je bilo osigurati uvjete za mlade obitelji i ostanak na otoku. Takav sveobuhvatan program za djecu od prve godine života do polaska u školu uistinu je rijetkost je na zadarskim otocima, te pozitivna novost. Nadamo se da će stoga da će program jaslica i cjelodnevnog boravka djece pobuditi interes i u drugim susjednim mjestima otoka Ugljana, te olakšati život mnogim mladim obiteljima s našeg otoka.

Povratak