Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Kali

Objavljeno: 19. Lipanj 2013.
prva_sjednica_vijeca_2013.jpg

U srijedu 19. lipnja održana je prva, konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Kali na kojoj je kao predsjednik vijeća izabran Milan Pažek (HSS).

Sjednicu je otvorio predstojnik Ureda državne uprave zadarske županije Ivo Gregov, a nakon izvođenja himne prozivkom je utvrđeno da je prisutno svih 11-oro članova Općinskog vijeća.

To su od stranačkih predstavnika: Zvonko Mišlov, Neven Vitlov i Mojmir Jurin sa liste HDZ-a, Tino Kurtin, Miroslav Longin i Anđelka Vidas sa liste SDP-HNS-HSLS, te Milan Pažek iz HSS-a. Sa kandidacijskih lista grupe birača (nezavisnih lista) mandat su prihvatili Tina Perin Crnošija i Tomislav Vidov s jedne, te Zdenko Vidov i Silvestra Kolega s druge kandidacijske liste. 


Sjednicu je do izbora predsjednika vijeća vodio Zvonko Mišlov, prvi sa liste koja je dobila najveći broj glasova na izborima (HDZ), koji je pozvao izabrane vijećnike da polože svečanu prisegu.


Nakon prisege, izvješća Mandatnog povjerenstva te formiranja povjerenstva za izbor i imenovanje pristupilo se glasanju za predsjednika vijeća. Kao jedini kandidat predložen je Milan Pažek kojeg je podržalo 7 vijećnika, dok je 4 bilo suzdržano. Milan Pažek je imao podršku predstavnika SDP-a, HNS-a i HSS-a, a od nezavisnih su ga podržali Tina Perin Crnošija, Tomislav Vidov i Silvestra Kolega. Kao potpredsjednica izabrana je Anđelka Vidas.

Na sjednici su bili nazočni i načelnik Općine Kali Duško Vidov (SDP), njegov zamjenik Pero Kolega (HNS) te pročelnica upravnog odjela Nives Perin.


Tako je nakon točno tri mjeseca otkako je održana posljednja sjednica prošlog saziva vijeća i mjesec dana od provedenih izbora, novo Općinsko vijeće i službeno započelo s radom.