Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

Održana početna konferencija projekta "Zaželi u Kalima"

Objavljeno: 28. Listopad 2020.
zazeli-konferencija-540.jpg
Početna konferencija projekta „Zaželi u Kalima" koji se financira iz Europskog socijalnog fonda održana je ovog utorka, 27. listopada u Općinskoj vijećnici Općine Kali.
 
Nazočnima se uvodno obratio načelnik Općine Kali, Marko Kolega koji je istaknuo da je projekt dobra prilika za pet nezaposlenih žena ne samo zbog radnog odnosa u trajanju od 12 mjeseci i mjesečne plaće u okviru projekta, već i radi edukacije žena koja se financira iz projekta, a prethodi radnom odnosu. Pohađanjem edukacijskih tečajeva poput tečaja za gerontodomaćicu, njegovateljicu, slastičarku ili sličnih, žene će steći znanje i korisne vještine za tržište rada i dugoročno zaposlenje, naglasio je Marko Kolega.
 
Načelnik Kolega istaknuo je i da je ovo nova, dobrodošla socijalna usluga u otočnoj zajednici, koju su mještani Kali već u startu pozitivno prihvatili, a interes žena i korisnika veći je od inicijalnih očekivanja Općine Kali kao nositelja projekta.
 
Konferenciji održanoj u vijećnici, uz važeće protuepidemijske mjere, nazočilo je 20-ak osoba, među kojima i zainteresirane žene iz Kali te djelatnice Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja pruža tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta. U ime Agencije ZADRA NOVA prisutnima se obratila ravnateljica Marina Dujmović Vuković koja je kratko predstavila Agenciju i istaknula dobru suradnju na projektima s Općinom Kali.
Detalje projekta „Zaželi u Kalima" prezentirao je voditelj projekta Petar Kolega koji je naveo kako je Općini Kali kao prijavitelju na otvoreni trajni Poziv "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II", odobren iznos od 464 tisuće kuna za projekt "Zaželi u Kalima". Projekt se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda i prvi je takav projekt Općine Kali.
 
Obvezni partneri Općine Kali na projektu "Zaželi u Kalima" su Centar za socijalnu skrb Zadar i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zadar, a tehničku pomoć na pripremi projektnog prijedloga, kao i pomoć u provedbi projekta pruža Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, predstavio je voditelj projekta Kolega.
 
Projektom "Zaželi u Kalima" će se unaprijediti radni potencijal pet teže zapošljivih žena, koje će proći edukaciju i zaposliti se na razdoblje od 12 mjeseci, čime će postati konkurentnije na tržištu rada, pojasnio je Kolega te kao bitne podatke projekta istaknuo – kako će projekt doprinijeti socijalnom uključivanju 30 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Općine Kali na način da će im zaposlene žene pružiti potrebnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima.
 
Na kraju konferencije iz Općine Kali najavili su raspisivanje javnog natječaja za zapošljavanje pet žena, koji će ovog tjedna biti u trajanju od 14 dana objavljen na internetskim stranicama Općine Kali.